English
Skicka mötesförfrågan Svar inom 1 timme

Om oss

Aronsborgs Konferenshotell är en renodlad mötes- och konferensanläggning, vackert belägen vid Mälarens strand i Bålsta. På mindre än en timma når du oss från Stockholm, Uppsala och Arlanda flygplats. Med 390  sängplatser och 22 konferenslokaler – den största med kapacitet på upp till  475 personer – samt stora grönområden och sällskapsytor kan vi arrangera både stora och små konferenser, event och kick-offer.

Hos oss ingår alltid tillgång till bar, pool, bastu, lounger, träningsrum. På plats finns dessutom vårt eget Bageri & Chokladeri, där vi bland annat tillverkar praliner, chokladbröd och fikabröd. Våra mest populära konferensaktiviteter inkluderar ofta matlagning, chokladtillverkning och provsmakningar.

Vi har arrangerat möten, event och företagsfester sedan 1989.  Vi vet att vi levererar. Och det alltid med kärlek, omtanke och choklad.

Vi är ett kontantfritt konferenshotell.

Historia

Aronsborgs Konferenshotell öppnade dörrarna för sina första konferensgäster i oktober 1989. Anläggningen byggdes in i den naturliga herrgårdsmiljön som funnits på området sedan lång tid tillbaka med t.ex. allén, de stora lindarna och ekarna utanför entrén. Hotellet är redan från början specialbyggt för konferenser och möten. Bakom byggnationen låg Nick Arsikin som tidigare ägt och drivit Tammsvik. Hans vision var att bygga en konferensanläggning med funktion och omtanke. Han tog också god hjälp av erfarna konferensköpare och deras idéer och förslag.

Ägare

Aronsborg ägs och drivs av Stawberry. Aronsborg ingår i Nordic Choice Hotels & Resorts som eget varumärke.

Omgivningar

Konferenshotellet ligger vid en vik av Mälaren som heter just Aronsborg. På äldre sjökort står det även nämnt som Aronsberg. Bålsta har alltid varit en ort dit många, framförallt Stockholmare, färdats för rekreation och avkoppling. Genom sitt vackra läge kring Mälaren var Bålsta väldigt attraktivt för olika slags sommarresidens. Redan under Medeltiden byggdes olika slott och under 1800-talet uppfördes flera mindre slott, herrgårdar och gods.

I perioden kring det förra sekelskiftet var Bålsta känt för att man odlade sparris. Grannkommunen Enköping är ju även känd som ”Pepparrotsstaden” och närliggande Västerås som ”Gurkstaden”. Odlandet av Sparris avtog dock varför Bålsta, tack och lov kanske, inte är känt som ”Sparrisstaden”.

På området där Aronsborgs Konferenshotell ligger, fanns i slutet av 1800-talet och fram till början av 1900-talet ett tegelbruk. Under 1930-talet byggdes här en stor gård av en herre vid namn John Kristofferson. När John Kristoffersson gick ur tiden övertogs gården av dottern, Britt Forsell, och hennes make. De drev gården tills den exproprierades av kommunen i slutet av 1970-talet. I slutet av 1980-talet startade bygget av en av Sveriges största konferensanläggningar på marken och 1989 öppnade alltså Aronsborgs Konferenshotell.

Upplev våra systerhotell i Norden

Vi är stolta medlemmar i Nordic Choice Hotels & Resorts Group. Upplev våra andra unika hotell i Norden. I Helsingfors hittar du  Hotel Fabian, Klaus K , Hotel Haven och Lilla Roberts. I Sverige kan du besöka Copperhill i Åre och Yasuragi Spa Hotel nära Stockholm. Varmt välkommen!