English
Skicka mötesförfrågan Svar inom 1 timme

MILJÖRAPPORT

MILJÖRAPPORT

Här har du det svart på vitt, miljöpåverkan från din konferens. I denna rapport presenteras hur ditt event påverkar miljön när det kommer till klimatutsläpp, energi och vatten, både totalt och per deltagare.*

 

Var med och gör skillnad
Vi har åtagit oss att bli klimatneutrala i vår egen verksamhet i 2030. Vi vet att det är ett ambitiöst mål och att vi har en lång väg kvar innan målet är nått. Din organisation kanske också har egna mål och du kan bidra genom att göra val för din konferens som minskar din påverkan. Den här rapporten är en inbjudan att spela en avgörande roll för att forma en hållbar framtid. Om du vill göra några hållbara val för din nästa konferens, prata med vår projektledare!


Mat & Dryck
Vi vill att du ska äta gott när du besöker oss, och vi arbetar varje dag med att minska klimatavtrycket från den mat vi serverar samtidigt som vi alltid strävar efter att erbjuda de mest exceptionella matupplevelserna. Valet av protein är dock den största bidragsgivaren i detta avseende, och valet av konferensmeny har en stor påverkan på de totala utsläppen. Prata med vår projektledare för att få veta mer om klimatvänliga mat- och dryckesalternativ.

 

Resor till och från ditt event
Även om vi inte inkluderar transport i denna rapport, så kan resorna till och från eventet vara en stor del av de totala utsläppen kopplade till ett event. Våra projektledare har alltid förslag på hållbara transportval till och från våra hotell. Fråga dem gärna!

 

*Miljöpåverkan baseras på genomsnittlig förbrukning och utsläpp per hotell för 2023. Utsläppen presenteras i CO2-ekvivalenter och beräknas enligt den internationella standarden The Greenhouse Gas Protocol. Utsläppen i denna rapport inkluderar Scope 1 & 2 samt utsläpp från mat och dryck .

FÖR EN BÄTTRE FRAMTID

Strawberry har åtagit sig att uppnå netto nollutsläpp i sin verksamhet och minska utsläppen från värdekedjan med 50% till 2030. Med 18 000 anställda och över 230 hotell på 100+ nordiska destinationer har vi ett betydande inflytande. Vi välkomnar miljontals konferensgäster årligen och strävar efter att erbjuda miljövänliga konferenser. Följ med oss på resan för att minska vår påverkan, ett event i taget. Bli en del av lösningen idag!

 

Resultat 2022 vs 2023

Förra året minskade Strawberry sina totala utsläpp i Scope 1 och 2 med 20 %

Energi

6.5%
Minskning kWh/m2

Utsläpp

15% Minskning CO2 per guest night 

 

Vatten

4% minskning liter per guest night

STRAWBERRY CLIMATE FUND

I april 2022 lanserade vi Strawberry Climate Fund för att minska våra koldioxidutsläpp och främja miljövänliga lösningar på hotell. Med 37 miljoner NOK investerade under två år har vi finansierat 48 projekt på våra hotell, inklusive solcellspaneler, sensorstyrda duschar och effektiv uppvärmning och belysning. I samarbete med ClimatePoint stöder vi startups som arbetar med klimatutmaningar inom resebranschen. Sammanlagt förväntas klimatfondens insatser spara 3 miljoner kWh energi och 900 000 kg CO2e årligen.

 

WECARE FOOD COMMITMENT

Vårt WeCare Food Commitment innefattar Fairtrade och ekologiskt kaffe, ekologiska ägg, certifierad fisk och skaldjur och utesluter vissa typer av kött och fisk. Vi främjar växtbaserade alternativ och har som mål att minska matsvinnet med 50% till 2030 genom initiativ som Too Good To Go. I tillägg beräknar vi koldioxidutsläppen från all mat och dryck vi serverar.

 

SUSTAINABILITY RATING

Under 2023 lanserade vi vårt hållbarhetsbetyg, vilket visar ett betyg på hotellens insatser för hållbarhet när du bokar hotell på vår webbplats. Läs mer om vårt arbete med Sustainability Rating här:

https://www.strawberry.se/blog/nara-hjartat/sustainability-rating/